Íme egy ínycsiklandó recept a maradékok felhasználására: spárgakrémleves, amely nemcsak finom, de kreatív módon segít a konyhai maradékok hasznosításában! **Maradékmentő Spárgakrémleves** Hozzávalók: - 300 g spárga (maradék vagy friss) - 1 közepes vörös

A maradékmentő spárgakrémleves elkészítésének első lépéseként a frissen tisztított spárgát vágjuk fel körülbelül 1 cm-es darabokra. Ezt követően a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, az angolzellert, az újhagymát és a burgonyát is apróra kockázzuk, majd mindezeket egy lábasba helyezzük. Ne feledkezzünk meg a felaprított petrezselyem száráról sem, amelyet szintén hozzáadhatunk az összetevőkhöz. Sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, és ha szükséges, egy kis víz is mehet bele. Ezután alacsony lángon főzzük, amíg a zöldségek kellemesen megpuhulnak.
Mielőtt botmixer segítségével simára pürésítenénk, először beletesszük a tejszínt, a vajat, az olívaolajat és a friss bazsalikomot, majd alaposan összekeverjük, hogy krémes állagot kapjunk. Tálaláskor egy kis retekcsírát szórunk a tetejére, és néhány csepp olívaolajat csepegtetünk rá, hogy még ízletesebb legyen.