Óriási problémákat okozhat, ha ilyen módon állítod le az air fryert.

Az air fryer az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvend, és szinte minden háztartásban megtalálható ez a sokoldalú kisgép. De vajon tudtad, hogy a nem megfelelő használata tűzveszélyt is jelenthet? Íme néhány fontos tipp, amire érdemes odafigyelni, hogy biztonságosan élvezhesd az ízletes ételeket!
Az air fryer az utóbbi időszakban valóban forradalmasította a konyhai élményeket. Nem meglepő, hiszen ez a készülék gyors, praktikus megoldást kínál, lehetővé téve, hogy egy időben több adag húst és zöldséget süssünk anélkül, hogy a lakás tele lenne olajszaggal. Az ízek megőrzésével és az egészségesebb elkészítési módokkal a modern konyhák új kedvencévé vált.
Egy dolog, ami talán némi kihívást jelent, az nem más, mint az air fryer kosarának alapos tisztítása.
Az air fryerhez már kaphatóak szilikonból vagy sütőpapírból készült kosarak is. A szilikonos verziók többször használhatóak, míg a sütőpapíros alternatívát hasonlóan kell alkalmazni, mint a hagyományos sütőpapírt.
Helyezzük a sütő tálcájára, elkészítjük az air fryerben a kívánt ételt, végül pedig eltávolítjuk a sütőpapírt.
A figyelmetlenség néha komoly következményekkel járhat a konyhában: ha az elhasznált sütőpapírt nem távolítjuk el azonnal, és a megszokásból a tálcát visszatesszük, a forró levegővel működő sütő ventilátora még mindig aktívan forog. Ez könnyedén felkapja a használt sütőpapírt, amit a fűtőszál könnyedén lángra lobbant. Hasonló baleset történhet akkor is, ha az air fryert előmelegítjük, miközben a sütőpapír már a kosárban várakozik.
Mindig azonnal távolítsuk el a használt sütőpapírt!
Kreatív megoldásként alkalmazhatunk sima sütőpapírt is a tálca aljára: ügyeljünk arra, hogy a leválasztott darab ne legyen túl nagyméretű, így elkerülhetjük, hogy véletlenül érintkezzen a fűtőszálakkal!
A forrásunk rendelkezésünkre állt.